Emine Kucukyildiz is onze trainster Taekwondo. Emine is  internationaal scheidsrechter het bezit van haar 3e dan.

Emine:

Acht jaar was ik toen ik mijn eerste wedstrijd vocht. Ik trainde toen al twee jaar taekwondo en volgde het sportieve voorbeeld van mijn broers. Tijdens mijn jeugd heb ik Hans Massing (de hoofdtrainer) leren kennen. Samen getraind tot hij zijn eigen sportschool opende. Ik heb veel wedstrijden gevochten. Zowel op Nationaal als Internationaal niveau. Nu geef ik les aan de jeugd en bezit ik de zwarte band/3e dan. Tevens ben ik ook Internationale scheidrechter.

Taekwondo is een van oorsprong Koreaanse krijgskunst. Je traint vooral veel been- en voettechnieken. Je kunt stijlvormen trainen; een soort schijngevecht met vaste technieken. Zelfverdediging is een belangrijk onderdeel en daarnaast heb je het sparren en wedstrijd vechten.’ Deze sport is voor mij ontspanning en spanning. Je werkt aan je lichamelijke conditie en het is een goede manier om stress te ontladen. Je wordt er fysiek en mentaal sterker van.

Om de jeugd hierin mee te nemen beoefen ik bij elke training een ander onderdeel. Hierin motiveer ik de kinderen en breng ze naar hun top niveau.

Lijkt het je leuk en wil je graag een proefles, Meld je dan aan onder het kopje proefles.